Het recept van onze artisanale wafels dateert van 1954.

Traditionele, artisanale wafels

Het was op een woensdagochtend in 1954 dat Constant Verbruggen voor het eerst met zijn wagentje van Tisselt kwam afgezakt naar de wekelijkse markt in Merchtem.

Tegenover het gemeentehuis stelde hij zijn kraampje op, stak zijn vuurtje aan en begon er lustig op los te bakken. Weldra was de ganse omgeving van ’t gemeentehuis gehuld in een aangename wafelgeur.
De trouwe marktbezoekers haalden even diep de neus op voor die nieuwe marktgeur. Aan dat nieuwe kraam kon je immers echte wafels kopen en ze uit het vuistje opeten. Dat moesten ze toch eens proberen.

In 1987 overleed Constant Verbruggen, hij werd zevenenzestig, maar na al die jaren kan je nog steeds Stany Wafels vinden.

De volgende generatie

De traditie wordt voorgezet door zijn dochter Carine en haar man Gilbert Verhaegen.

De naam ‘Stany Wafels’ staat nog steeds borg voor kwaliteit en traditie.

Weet dat de echte Stany Wafels nog steeds gebakken worden met dezelfde wafelijzers als die waarmee Constant Verbruggen ze vijftig jaar geleden bakte?

Ook het recept van het deeg is nog hetzelfde, de grote verdienste van Constant Verbruggen.